Thorns som sagt har hatt en betydelig innflytelse på norsk black metal-scene. Dette gjennom sin unike tilnærming til musikk og mørke, komplekse riffstrukturer. Deres diskografi inkluderer flere innflytelsesrike demoer, et studioalbum og noen spesielle utgivelser som har bidratt til å forme sjangeren.

Diskografi

Under får du en komplett oversikt over Thorns diskografi, og vi har også tatt en nærmere kikk på bandets eneste fullengder.

Demoer

 1. Luna De Nocturnus (1989) (som Stigma Diabolicum)
 2. Lacus De Luna (1990) (som Stigma Diabolicum)
 3. Grymyrk (1991)
 4. Trøndertun (1992)
 5. Thule (1992)

Studioalbum

 1. Thorns (2001)

Andre slipp

 1. Thorns vs. Emperor (1999) (split med Emperor)
 2. Stigma Diabolicum (2007) (kompilasjon)

Thorns’ diskografi reflekterer deres reise fra de tidlige dagene som Stigma Diabolicum til deres etablering som en pioner i black metal-sjangeren. Hver utgivelse viser bandets evne til å utvikle seg og eksperimentere innen sjangeren, samtidig som de bevarer sin mørke og dystre estetikk.

Deres eneste studioalbum, «Thorns», ble utgitt i 2001 og inneholder samarbeid med prominente figurer i black metal-scenen, som Hellhammer og Satyr. Split-albumet med Emperor og kompilasjonen fra 2007 gir ytterligere innsikt i bandets tidlige arbeid og deres innflytelse på sjangeren.

Mer om albumet «Thorns»

Thorns, utgitt i 2001 på Moonfog Productions, er det eneste studioalbumet til det norske black metal-bandet Thorns. Albumet representerer et banebrytende verk innenfor sjangeren, kjent for sin innovative blanding av black metal og industrielle elementer.

Produksjon og samarbeid

Albumet ble spilt inn mellom 1998 og 2000, og produksjonen ble ledet av Snorre W. Ruch (også kjent som Blackthorn) og Sigurd Wongraven (Satyr) fra Satyricon. Albumet inneholder også bidrag fra prominente black metal-musikere som Jan Axel Blomberg (Hellhammer) fra Mayhem på trommer, og Bjørn Dencker (Aldrahn) fra Dødheimsgard på vokal. Dette samarbeidet mellom noen av de mest kjente navnene i sjangeren bidro til å skape en unik lydopplevelse​.

Musikalsk stil

Musikalsk skiller Thorns seg ut ved å integrere industrielle elementer i sin black metal-lyd. Dette kommer tydelig fram i spor som «Shifting Channels» og «Underneath the Universe, Part 1», som kombinerer mørke, komplekse riff med industrielle lydlandskaper. Albumet beholder samtidig den uhyggelige atmosfæren og de dystre riffstrukturene som kjennetegner bandets tidligere demoer, men med en moderne og eksperimentell vri​.

Sporliste

 1. «Existence» – 4:11
 2. «World Playground Deceit» – 7:07
 3. «Shifting Channels» – 6:16
 4. «Stellar Master Elite» – 3:52
 5. «Underneath the Universe 1» (instrumental) – 7:47
 6. «Underneath the Universe 2» – 7:29
 7. «Interface to God» – 4:35
 8. «Vortex» – 6:45

Mottakelse og innflytelse

Thorns ble godt mottatt av både kritikere og fans, og anses som et viktig album innen black metal. Det ble beskrevet som en «pioner» innen intelligent black metal, og albumet har blitt hyllet for sin evne til å utforske nye musikalske territorier uten å miste forbindelsen til sjangerens røtter. Anmeldere har spesielt fremhevet de komplekse vokalmønstrene og den skremmende atmosfæren skapt av kombinasjonen av Satyrs og Aldrahns vokaler​.

Selv om Thorns er bandets eneste fullengdes album, har det hatt en varig innflytelse på sjangeren. Bandet forble en betydelig aktør innen norsk black metal, og albumet står som et testament til deres innovative ånd og dedikasjon til å utvide sjangerens grenser​.

Thorns’ Thorns er et must for enhver fan av black metal, og det gir en dypere forståelse av sjangerens utvikling og de eksperimentelle retningene den kan ta.

Ta også en tur innom denne siden for å spille et litt ‘mørkt’ spill: prøv Blood & Shadow nå!